Raute

Raute Oyj on maailmanlaajuisesti toimiva viilun, vanerin sekä viilupuun ja -palkkien valmistuslaitteistojen rakentaja. Vanerin ja viilupuun tehdaskokonaisuuksien toimittajana Raute on maailman suurimpia.

Nastolan tehtaan kokoonpanolinjan uudistukseen valittiin Findur AM -massapinnoitteet.

Talven 2017-2018 aikana pinnoitettiin n. 4000 m2 vanhoja betonipintoja, niin kokoonpanolinjoilla kuin tehtaan käytäväosuuksilla.

Lattiapinnoitetta valittaessa kiinnitettiin erityistä huomiota siihen, että vanha, pahasti halkeillut betoni saadaan uudistettua kestämään tulevat rasitukset.

Työ aloitettiin sinkopuhalluksella, joka avaa ja puhdistaa vanhan betonipinnan hyvin. Samalla se avaa myös halkeamia, mahdollistaen niiden puhdistumisen käsittelyä varten. Halkeamat käsiteltiin Pinnoitus-Tekniikka Oy:n käyttämällä korjausmenetelmällä, josta on kymmenien vuosien aikana erittäin hyviä kokemuksia vastaavissa kohteissa.

Työ suoritettiin viikonloppuisin 1000 m2 kertasuorituksina. Findur AM -pinnoitteen hyviin ominaisuuksiin kuuluu pinnoitteen nopea kuivuminen käyttökuntoon, näin tehtaan toiminnalle aiheutetaan mahdollisimman vähäinen haitta.

Tilaajan edustaja on ollut erityisen tyytyväinen asennusryhmän nopeaan ja laadukkaaseen työhön.

Lopputuloksena upean näköistä lattiapintaa vuosikymmeniksi.

Findur-pinnoituksen tarjoamat edut käyttäjälle:

  • Valoisa pinta, joka on helposti puhdistettavissa
  • Betonihalkeamien käsittely pinnoitustyön yhteydessä
  • Pinnoituksen nopea asennus ja kuivuminen, 1000 m2 asennus / viikonloppu, valmis rasitettavaksi heti

Projektin faktat:

  • Pinnoite Findur AM -akryylimassapinnoite, pinta 1 sileä
  • Pinnoitusvuosi 2018
  • Pinta-ala 4000 m2